De beste ideeën voor het organiseren van een logeerpartijtje

Voor alle ouders komt er een moment dat de kinderen met een grote glimlach vragen om een leuk logeerpartijtje.

Het is tijd om te accepteren dat je die nacht niet veel slaap zult krijgen! Maar wanhoop niet…

Hoe organiseer je een logeerpartijtje?

We hebben een paar tips, trucs en ideeën om ervoor te zorgen dat het pyjamafeestje een echt feest wordt voor de kinderen en dat alles vlot verloopt zodat ze de volgende ochtend nog steeds glimlachen.

Denk aan leeftijden

Voordat je begint na te denken over ideeën voor pyjamafeestjes en alles wat je moet weten over het voorbereiden van een levendig pyjamafeestje, vragen we je na te denken over de leeftijd van je kind en die van de gasten.

Om ervoor te zorgen dat bedtijd rustig en ongewoon is zonder mama of papa in de buurt, raden we aan dat hoe jonger je kind is, hoe minder gasten ze hebben.

Voor jongere logeerpartijtjes kan een vrolijkere sfeer worden gecreëerd door het logeerpartijtje laat in de middag te houden en de kleintjes naar huis te sturen om te gaan slapen.

Op die manier kun je plezier maken zonder dat je om middernacht moet huilen, je moet afvragen of je de ouders wakker moet maken om te komen helpen en de volgende dag driftbuien moet vermijden.

Denk aan de praktische aspecten

Succesvolle logeerpartijtjes zijn het resultaat van planning.

Een van de makkelijkste manieren om heimwee, kreten van ongemak of teleurstelling te verzachten, is ervoor te zorgen dat iedereen weet wat er gaat gebeuren, wanneer en waar ze gaan slapen, met het juiste beddengoed erbij.

Kies een avond waarop je geen plannen hebt voor de volgende dag. Zorg er vervolgens voor dat je hebt bedacht hoe je iedereen gaat verwelkomen. Je kunt bijvoorbeeld een kamer in de woonkamer maken met luchtmatrassen en bankkussens om iedereen een gezellige avond te bezorgen. Je moet er wel voor zorgen dat niemand het risico loopt zijn hoofd te stoten in een overvolle kamer, of je kunt zelfs een tent in de tuin opzetten als het weer warm en droog genoeg is.

Zo kun je de logeerruimte ook omtoveren tot het perfecte leuke thema met dekens, kussens en feeërieke lichtjes.

Als alles duidelijk is in je hoofd, kun je mooie uitnodigingen maken, ofwel kaarten die helemaal thuis door jou of je kind zijn gemaakt, of mooie kleine kaartjes die je in de winkel kunt vinden en waar je een persoonlijke boodschap aan toevoegt. Een persoonlijke uitnodiging zorgt ervoor dat je vrienden willen komen.

Wat te doen op een logeerpartijtje?

Eten

Je kunt er niet omheen: eten moet ergens op het programma staan, dus waarom zou je er geen deel van uitmaken?

Zelfgemaakte pizza’s, waaraan iedereen kan meedoen en die je dan voor de film kunt opeten, zijn een uitstekende oplossing. Voeg hier een ijsfabriekachtige pudding aan toe, waarbij de gasten hun eigen toppings kunnen kiezen, en iedereen zal glimlachen. Je kunt ook een workshop cupcakes versieren organiseren waarbij de kinderen gekleurde hagelslag op elkaars cupcakes kunnen doen. Het is ook een bekend feit dat kinderen dol zijn op snoep, vooral als er iets te vieren valt, dus je kunt er een paar op tafel zetten om het te vieren, maar niet te veel zodat ze niet te enthousiast worden! Een mooie tafel draagt bij aan de feestvreugde en zorgt voor een gezellige sfeer. Deze kleintjes zullen de hele avond vol energie en dorst zitten, dus vergeet niet om ook genoeg drinken mee te nemen.

Op koers blijven

Met meer dan een of twee kinderen heb je een reeks activiteiten onder leiding van volwassenen nodig om alles in goede banen te leiden.

Je meubels zullen het je niet in dank afnemen als je acht 11-jarige meisjes alleen in de woonkamer achterlaat met je favoriete flesjes nagellak. Denk dus goed na over waar in huis je de activiteiten gaat organiseren (als het weer het toelaat, kun je bijvoorbeeld overwegen om nagels te lakken in de tuin) en houd een aantal ideeën achter de hand om ervoor te zorgen dat het feest goed verloopt en iedereen het naar zijn zin heeft.

Om de aandacht erbij te houden kun je een aftelbord gebruiken tot het licht uitgaat, of zelfs een ballonaftelbord waarbij nieuwe activiteiten worden onthuld op stukjes papier die in opgeblazen ballonnen worden gestoken en die de tijd aangeven waarop ze moeten knallen!

De decoratie

Denk bij de aankleding aan het creëren van een cocooning ruimte met veel kussens voor comfort en plaids voor degenen die het graag gezellig hebben, zodat er een sfeer ontstaat die bevorderlijk is voor spelletjes en ontspanning. Natuurlijk heb je ballonnen nodig voor de decoratie en om je aan het plan te houden kun je ook versieringen toevoegen zoals mooie slingers en bijvoorbeeld een hutje maken met lakens voor rustigere momenten.

Als je wilt, kun je ook een thema kiezen voor het pyjamafeestje om de versieringen aan aan te passen, zodat de kinderen ook in hetzelfde thema zijn met hun pyjama’s voor een geslaagd feestje. Hier zijn enkele thema-ideeën voor meisjes en jongens: Piraten, Eenhoorn en lovertjes, Superhelden (of Avengers als je kinderen grote fans zijn), Prinsessen, Sneeuwkoningin, Vaiana, Ninja Turtles, Cowboy…

Ideeën voor pyjamafeestjes

Als je klaar bent met versieren, is het tijd om na te denken over de originele activiteiten en spelletjes die het feest geweldig zullen maken. Hier zijn enkele van onze favoriete ideeën:

– DIY: bewaar de rust voor het slapengaan met een knutselsessie. Versier effen kussenslopen, een oogmasker of een t-shirt met stiften. Je kunt ook sieraden maken, knutselpakketten gebruiken of zelfs proberen te naaien. Het is een geweldige manier voor alle kinderen om creatief te worden en hun verbeelding te gebruiken.

– Gebruik het donker: kinderen zijn dol op lichtjes in het donker. Van jachtspelletjes tot creaties met glow-sticks en fakkelspelletjes, er is geen tekort aan ideeën.

– Verjaag de verveling met gezelschapsspellen: Als de concentratie moet terugkeren, de rust moet terugkeren en iedereen mee moet doen, zijn gezelschapsspellen een ideale oplossing. Kies er een die past bij de leeftijd en interesses van de aanwezige kinderen.

– Gebruik de “elektronische babysitter”: aarzel niet om een film te draaien om de tijd te doden en de kinderen in slaap te krijgen. Zorg er wel voor dat je een film kiest die geen nachtmerries veroorzaakt!

Einde van het logeerpartijtje

Wees erop voorbereid dat je minder slaapt dan normaal. Zelfs als de kinderen goed slapen, riskeer je een onrustigere nacht omdat je verantwoordelijk bent voor andermans kinderen. Zorg ervoor dat je alle ouders weet te bereiken en maak er met behulp van deze pyjamafeestideeën een fantastische nacht van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top