Wat is de beste pyjama voor baby’s om lekker in te slapen?

De eerste paar jaar van hun leven brengen baby’s en jonge kinderen ongeveer de helft van de dag slapend door. Het kan verwarrend zijn om nachtkleding te kiezen die hun comfort en veiligheid garandeert. Ontdek met welke factoren je rekening moet houden als je je baby in de juiste pyjama wilt kleden.

Wat moet een pasgeborene dragen om te slapen?

Of het nu een babyjongen of een babymeisje is, het wordt aanbevolen dat baby’s niet meer dan één extra laag kleding dragen dan een volwassene zou dragen om zich comfortabel te voelen in dezelfde omgeving. Een luier of ondergoed wordt niet als luier beschouwd.

Bij warm weer is een enkele luier, zoals een katoenen onesie, voldoende voor de baby om in te slapen. Het is een erg populair kraamcadeau, en als je voor groen gaat, vind je hier ook onesies van biologisch katoen. De romper moet niet verward worden met de romper (een t-shirt dat bedekt van de hals tot het kruis, met korte of lange mouwen), wat gewoon een romper is met pijpjes en lange mouwen. Bij temperaturen onder de 18 graden moet je je baby extra laagjes aantrekken. Ademende pyjama’s voor pasgeborenen van materialen zoals katoen of mousseline zijn comfortabel en kunnen samen met een slaapzak worden gebruikt.

Vanaf de kraamafdeling kun je welkomstdekens gebruiken, die je om de baby kunt vouwen, wikkelen en vouwen om een swaddle te maken. De swaddle houdt de armen dicht tegen het lichaam, maar moet wel ruim blijven rond de heupen en benen, omdat te strak inbakeren kan leiden tot heupproblemen.

Pyjama’s of luiers met drukknopen of tweewegritsen zijn handig voor het verschonen van luiers na late voedingen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de snit van je baby’s kleding beweging mogelijk maakt zonder dat overtollige stof zich ophoopt rond het gezicht. Gebruik geen versieringen of sluitingen die los kunnen gaan, zoals knopen of fopspeenklemmen.

Wat moet een baby dragen om te slapen?

Baby’s zijn beweeglijker dan pasgeborenen en tegen de tijd dat ze 6 maanden oud zijn, rollen ze vaak in beide richtingen om. Zodra ze beginnen te proberen om te rollen, soms al vanaf 2 maanden, moet je stoppen met inbakeren en ze een babykleed aantrekken. Hoewel inbakeren een pasgeborene kan helpen om op zijn rug te slapen, verhoogt de combinatie van inbakeren en slapen op de buik het risico op plotselinge wiegendood.

Draagbare dekens kunnen worden gebruikt in plaats van doeken als een baby probeert om te rollen. Draagbare dekens staan ook bekend als slaapzakken. Ze zijn uniek en laten de armen van de baby vrij terwijl ze de romp en benen bedekken. Omdat slaapzakken gedragen worden en niet losgemaakt worden zoals dekens, is er weinig risico dat het gezicht van de baby bedekt wordt tijdens het slapen.

Draagdekens zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, van jersey katoen tot viscose gemaakt van bamboe, en zijn zacht en afgestemd op het welzijn van je baby. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen, van die met een onderkant die op een slaapzak lijkt tot die met voetgaten om op te lopen. Qua stijl kun je ze ook vinden met een mooie print of in effen kleuren als je de voorkeur geeft aan eenvoud. Zorg ervoor dat je de beste optie kiest voor de huidige slaapomstandigheden en bewegingsmogelijkheden van je baby.

Wat moet een peuter dragen om te slapen?

Veel peuters hebben een mening over wat ze willen dragen om te slapen. Het is dus een goed idee om opties aan te bieden die zowel ouder als kind tevreden stellen.

Volgens de wet moeten kinderpyjama’s voldoen aan de voorschriften van de Consumer Product Safety Commission dat ze goed moeten passen of gemaakt moeten zijn van materialen die specifieke ontvlambaarheidstests doorstaan. Controleer de labels op chemische vlamvertragers, die de huid kunnen irriteren. Kies, voor zover mogelijk, een goed passende pyjama waarin je je volledig kunt bewegen.

Tweedelige pyjamasets, korte of lange broeken en een bijpassend T-shirt, of onesies of overalls zijn een goede optie om je kind ’s nachts bedekt en comfortabel te houden. Met dit soort pyjama’s vind je zeker iets naar ieders smaak, of het nu een romper met strepen, stippen, een originele print of iets anders is, je baby’s zullen er schattig en knapperig uitzien! Ook slaapzakken met voetjes kunnen op deze leeftijd gebruikt worden. Hoewel baby’s jonger dan één jaar geen dekens of zacht beddengoed mogen gebruiken vanwege het risico dat ze vormen, kunnen dekens wel worden geïntroduceerd bij peuters.

Kunnen baby’s en jonge kinderen oververhit raken?

Ja, baby’s en jonge kinderen, zowel meisjes als jongens, kunnen ’s nachts oververhit raken. Als je lagen toevoegt aan de nachtkleding van je kind, zorg er dan voor dat ze niet te warm zijn. Het is aan te raden om geen hoofdbedekking te gebruiken om oververhitting te voorkomen.

Materialen zoals katoen, mousseline en viscose van bamboe zijn ademende keuzes voor slaapkleding. Een goede test om te zien of je baby het te warm heeft, is om zijn nek of bovenrug aan te raken, net onder zijn pyjama of wieg. Als hij het warm heeft, klam is of zweet, heeft hij het te warm en moet er een luier af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top